به گزارش جام جم آنلاین، دکتر لیلا کریمی فرشی، روانشناس در آستانه روز نوجوان درباره مشکلاتی که نوجوانان و والدین ممکن است با آن مواجه باشند، گفت: نکتهای که این روزها باید مورد توجه قرار گیرد، این است که سال تحصیلی آغاز شده و گروهی از نوجوانان برای شرکت در کنکور آماده میشوند. در این بین ممکن است نوجوانان در مدارس و یا از سوی والدین برای پرداختن بیشتر به درس و مشق تحت فشار باشند.
وی با اشاره به اینکه این گروه از نوجوانان هنوز در حال و هوای دوره میانی نوجوانی هستند، افزود: وقتی نوجوانان به یکباره با حجم زیاد درس و مشق رو به رو میشوند، فشار و استرس زیادی به آنها وارد میشود و این اتفاق میتواند، آسیب زیادی به آنها بزند.
این روانشناس ادامه داد: خانواده و مدرسه به دنبال این هستند که نوجوانان نمرات خوبی بگیرند. این درحالی است که آنها تا زمان کنکور حدود سه سال زمان دارند و چنانچه فرصت تفریح و کارهای فوق برنامه از نوجوانان گرفته شود، زمینه برای آسیب دیدن آنها فراهم میشود.
دکتر کریمی فرشی عنوان کرد: در این سن و سال بچهها به دلیل اینکه تصور میکنند، بدون آمادگی لازم وارد رقابتی جدی شدهاند، دچار استرس میشوند. این درحالی است که از دست دادن برنامههای مورد علاقه مانند ورزش، نقاشی و موسیقی نیز شرایط را برای آنها دشوارتر میکند.
وی با تاکید بر اینکه این رویکرد سبب افت عملکرد و اضطراب شدید در نوجوانان میشود، بیان کرد: به این شکل نوجوانان در آینده دچار وسواس و ترسهای بیشتری خواهند شد.
این روانشناس توضیح داد: کنکور مهم است و باید برای آن آماده شد. اما نباید تمام وقت دانش آموزان به درس و مشق اختصاص پیدا کند، زیرا به این شکل توقعات از نوجوان بالا میرود و هنگام اعلام نتایج آزمونهای آمادگی برای کنکور اگر نتایج به دست آمده مناسب نباشد، نوجوانان دچار سرخوردگی و آسیب بیشتری میشوند.
دکتر کریمی فرشی با اشاره به اینکه نوجوانان در سن حساسی قرار دارند، افزود: در نوجوانی متابولیسم بدن بالاست و افزایش استرس میتواند سبب پرخوری عصبی یا بیاشتهایی در نوجوانان شود و به این شکل با بروز مشکلات تغذیهای سلامت آنها بیشتر به خطر بیفتد.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات برخی نوجوانان نگاه دوگانه والدین به آنهاست، عنوان کرد: والدین دربرابر خواستههای نوجوانان گاهی میگویند آنها بزرگ شدهاند و نباید رفتار بچگانه داشته باشند. این درحالی است که برخی مواقع نیز در مقابل خواستههای نوجوانان تاکید میکنند که آنها هنوز بزرگ نشدهاند.
این روانشناس ادامه داد: این رفتار دوگانه والدین نوجوان را دچار سردرگمی میکند. این درحالی است نوجوانی سن هویتیابی است و اگر به درستی با نوجوان برخورد نشود، زمینه برای ایجاد مشکلات بعدی فراهم خواهد شد.
دکتر کریمی فرشی تاکید کرد: برای پیشگیری از چنین مشکلاتی بهتر است، خانوادهها در دورههای آموزشی خاص دوران نوجوانی شرکت کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت